H&L | Cottage cheese

Hij kwam laatst al voor in mijn recept voor kalkoenwraps, de Deense uitvinding cottage cheese (snel feitje daar, het is dus helemaal niet Engels of Duits!). En daar verwerkte ik hem niet in vanwege zijn uitgesproken smaak. Voor de duidelijkheid: dat heeft hij dus niet.

Cottage cheese is een lichte, ongerijpte kaas met een korrelige structuur, bij de variant van een bekend merk kun je zelfs echt bolletjes ontdekken. Met 11 gram eiwitten en 4 gram vetten is het een gezonde keuze voor op brood, in warme gerechten, als dessert of bij de borrel.

Vanwege zijn voedingswaarde zijn bodybuilders en sporters er verknocht aan. En ook Dr. Frank is er dol op.
Bron: http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=1119 
Zoals gezegd heeft cottage cheese van zichzelf niet veel smaak. Daarom ging er bij de kalkoenwraps pesto doorheen en ging hij goed samen met mozzarella. Doordat hij zo neutraal smaakt, is hij juist zo veelzijdig. Voor op een toastje is hij makkelijk op smaak te maken met wat kruiden of specerijen die je lekker vindt. En volgens het bodybuildersforum doen mensen het door een blikje tonijn. En het schijnt lekker te zijn op brood met kipfilet. Genoeg opties dus om het een keer te proberen.

Ps. Ook bekend als Hüttenkase, wat eigenlijk een merknaam is van Danone.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes