Running | Een nieuwe stad ontdekken

Deze zomer heb ik niet veel gerend. Eerst was er de hittegolf, en daarna belandde mijn hardloopkleding in een verhuisdoos. Het leuke daaraan: Weg uit de oude sleur en nieuwe hardlooproutes en een nieuwe omgeving ontdekken.

Ik woon bij de grote stad, maar niet ín de grote stad. Dat heeft voor mij een paar voordelen waarvan de belangrijkste:

  • Ik kan fietsend naar de binnenstad
  • Ik woon heerlijk rustig en groen.
Waarschijnlijk zou ik prima naar "de stad" kunnen rennen, als ik mijn afstand eens zou verlengen.. :P. Maar van mij hoeft dat niet, ik ren liever dichter bij huis, door een rustige omgeving. Trouwens, ik denk dat er eerder mensen uit de stad zijn die de stad uitrennen, dan andersom! 

Goed, ik heb dus een fijne, rustige, groene omgeving om in te hardlopen. Maar ik houd niet van verdwalen, wat doen we dan? 

Tip 1. Al snel leer je bepaalde wegen kennen, die naar de supermarkt bijvoorbeeld. Hier gaat die heel fijn over een rustig fietspad. Ideaal! Dat was dus ook mijn eerste hardloopronde. Een tijdje later leerde ik de wijk beter kennen en wist ik dat ik een bepaald rondje kon rennen. Maar die was dan weer niet zo ideaal, dus zocht ik een nieuwe route. 

Tip 2. En die nieuwe route vond ik via afstandmeten.nl. Hier kun je zelf je route aangeven op de kaart en dan laat hij zien hoe groot de afstand is. Superfijn! En.. Ik kwam erachter dat er hier een heel simpele route is die bijna 5 km is! 

Tip 3. Spreek met je buren. Niet alleen is dat erg gezellig maar het is ook handig als je eens iets nodig hebt, zoals een hardlooproute. Als ze hardlopers zijn kunnen ze je vast een paar fijne paden of straten noemen. Of misschien wel een hele route. Misschien willen ze je wel eens meenemen! 

Tip 4. Google Streetview. Daarmee kun je ook echt ín de straat kijken. Dus twijfel je of je in een bepaalde straat wel kunt hardlopen? Is er een stoep? Is er een fietspad? Dan is Google Streetview soms actueler dan Google Maps, wat ik ook vaak gebruik, maar wat zeker in mijn ontwikkelende wijk niet altijd bruikbaar is. 

Tip 5. Is er misschien een hardloopclub/sportclub bij jou in de buurt? Toen ik laatst naar de supermarkt fietste, over dat bewuste fijne pad, kwam me ineens een hele groep vrolijk kwebbelende mensen tegemoet gerend. Nu ren ik liever alleen, en is het een beetje ongemakkelijk om te roepen van welke club ze zijn, maar ik weet nu wel: Ze zijn er! Met een beetje googlen vind ik ze vast. 

En dan nog om jezelf veilig te houden: 
Tip 6: Vertel familie/huisgenoten hoe lang je ongeveer weg blijft en waar je gaat lopen. Zeker als je geen telefoon meeneemt. 

Tip 7: Ga niet in het donker rennen in een omgeving waar je onbekend bent. Misschien vooral een tip voor vrouwen? Maar je weet maar nooit waar je opeens terecht komt. En dan vormt het duister wel een extra bedreiging. 

Veel loopplezier en plezier in het ontdekken van je (nieuwe) woonplaats!

Heb jij nog tips voor mij?

Reacties

  1. Hardlopen ín de stad vind ik niets, erbuiten rennen vind ik dan ook veel fijner! Leuk artikel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Joyce! Buiten de stad vind ik ook leuker, lekker stoplichten ontwijken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes