About


Wat leuk dat je hier bent!

Ik ben deze blog begonnen om mijn sportieve voortgang bij te houden, mezelf te motiveren en om tips die ik her en der vind te documenteren zodat ik ze makkelijk terug kan vinden. Dat doe ik allemaal op een erg studentikoos budget, en elke tip die ik daarover kan vinden deel ik graag. 

Daarnaast vind ik het leuk om mijn creatieve kant te laten zien.

Dit blog begon ik om bij te houden hoe het hardlopen me afging. Ik begon met Start to Run met Evy, en wilde documenteren hoe het ging, omdat ik dat zelf niet kon vinden. Na Start To Run liep ik een 5 kilometer wedstrijdje en later begon ik aan Keep Running. Helaas heb ik Keep Running nooit afgemaakt. Eerst was het zomer, met een ontzettende hittegolf in de stad. Daarna verhuisde ik en kwamen er zoveel andere dingen op mijn pad - studie, stage, klussen aan huis, werk zoeken/werken, studeren - dat hardlopen minder prioriteit kreeg.

Inmiddels heb ik me aangemeld bij de lokale fitnessclub, waar ik elke week een krachttraining doe en een Pilates-les volg.

Ook verdiep ik me steeds meer in gezond eten. In deze blogpost vertel ik over mijn twijfel om suikervrij te gaan eten en dat ik langzaam afstap van tarwe(-producten).

De reden van twijfel om suikervrij te gaan eten is omdat het in zó veel producten zit! En kan ik echt leven zonder chocopasta, koekjes, af en toe een sapje uit een pak enzovoort? Mijn vriend is nog niet echt on board, dus het staat hier wel nog in de kasten. En de kerstpakketten van afgelopen jaar zijn ook nog volop vertegenwoordigd in onze pantry. Gelukkig loopt dat inmiddels langzaam terug. Want dat is echt mijn grootste valkuil.

Ik kan namelijk heel goed boodschappen doen. Ik maak thuis een lijst van wat we nodig hebben, en koekjes komen niet eens in de buurt van mijn mandje, daar heb ik geen enkele moeite mee. Wat je wel in mijn mandje vindt? Groente, fruit, vleeswaren, zuivelproducten, pasta en non-food. En bij uitzondering eens iets uit een potje. Chocopasta dus, bijvoorbeeld. Of een saus, want die hebben wij hier heus ook wel staan.

Punt is, het grootste deel van wat ik koop heeft of géén label, of maar een paar ingrediënten. Daarom gaat nu de knop om en veranderd mijn blog mee. Hoe groot is de stap naar suikervrij, als je toch al zo'n gezonde inkopen doet?

Van registratie van sportieve prestaties naar vastlegging van mijn reis naar een gezond leven, nog steeds op een budget.

Groetjes, Claudia

Als je iets wilt vragen of zeggen, laat dan gerust een reactie achter. Je kunt me ook bereiken via allthingsclaudia@gmail.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes