H&L | Slaap lekker

Goedemorgen! Lekker geslapen vannacht?

Soms hebben mensen last met in slaap komen. Ikzelf heb ook wel eens van die slapeloze nachten gehad. Hartstikke moe zijn, maar toch met open ogen naar het plafond liggen staren.

Het kan natuurlijk die koffie van na het eten zijn. Of misschien heb je veel aan je hoofd. Feit is dat het niet fijn is om niet in slaap te komen als je de volgende dag weer vroeg op moet. Daarom zijn er een paar tips.

- Probeer, als je er vaker last van hebt, een avondritueel te maken. Daardoor gaan de hersenen na een tijdje vanzelf in een slaapstand, je bereidt het namelijk voor op de slaap die gaat komen. Een voorbeeld van zo'n ritueel; televisie en radio uit, tanden poetsen en andere verzorging, pyjama aan (en eventueel een kamerjas en sokken), kopje thee zetten en een half uurtje met een boek op de bank.

- Gebruik je slaapkamer alleen om te slapen. Dit heeft ook te maken met je onderbewustzijn. Lig je de hele dag op bed te studeren, dan is het lastig om daarna lekker in slaap te vallen op die plek, ook al vallen je ogen tijdens het studeren steeds dicht. Op studentenkamers of studio's is dit lastig, maar zorg dan dat er een bank/stoel is om overdag op te zitten, en gebruik je bed alleen om op te slapen (en de was op te vouwen, oké dan, maar niet relaxen op bed!)

- Heb je wel een goed matras en een goed kussen? Hoe gebroken ik af en toe wakker word in een ander bed. Vooral het kussen is voor mij doorslaggevend.

- En is dat moment aangebroken dat je de vlekjes op het plafond bent het tellen en je wekker gaat de volgende ochtend vroeg.. Probeer dan niet te stressen! Ook door gewoon rustig in je bed te liggen rust je uit, je hebt even een break van alle prikkels en omgevingsinvloeden. Die paar uurtjes slaap die je uiteindelijk meepakt (ook als je denkt dat je totaal niet geslapen hebt, is dat toch wel zo) zijn genoeg om de dag door te komen. Spelen met telefoons is uit den boze! Van het felle licht worden je hersenen juist weer actief.

Dus in een notendop: bereid je voor, relax en rust.. Hmmmmzzzzzzzzzzzzz

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes