Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt
Een dingetje dat ik van vroeger heb meegekregen, en dat ik vast te danken heb aan mijn geboorteplaats langs de Duitse grens, zijn reifkoeken. Sommige mensen noemen ze rösti's (in Limburg niet hoor!) of ze geven ze andere namen. Ik kan zelf de rösti's uit de supermarkt niet eens vergelijken met reifkoeken. Een wereld van verschil! Blijkbaar kun je bij sommige groothandels emmers kopen met reifkoek"deeg" of mix. Maar ik maak het lekker zelf, want moeilijk is het helemaal niet! Ik heb geen hoeveelheden omdat ik het altijd op de gok doe. De stappen: 1. Aardappels raspen (doe ik met schil, wel gewassen) 2. Aardappels in zeef laten uitlekken (en uitknijpen als je klaar bent) 3. Uitje en knoflook snipperen en door de aardappels, met wat peper en zout 4. Mengsel wat droger maken met bloem (voor deze hoeveelheid gebruikte ik 2 eetlepels) 5. Eitjes er doorheen (ik gebruikte er 2? of 3?) 6. Goed mengen en vooral tussendoor ook blijven mengen! Want de vlo
Reacties
Een reactie posten