Budget | De markt, van alle markten thuis

Op de markt kun je heerlijke kaasjes en worst halen, en vergeet ook de viskraam niet voor een heerlijk vers harinkje of bakje kibbeling. Een zakje nootjes meegraaien, snel voorbij de kledingkraam, de vaste groente en fruit bestelling ophalen en dan lekker een terrasje pakken of juist snel naar huis om in de tuin/op het balkon van de zon te genieten.

Sommige mensen vinden het verschrikkelijk, andere mensen doet niets liever op de zaterdag.

Door alle speciale producten en een hapje en een drankje hier en daar kan een middagje naar de markt best een aanslag op je portemonnee zijn. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Ik heb een keer 2,5 kilogram tomaten gekocht voor maar € 1,00, te gek toch! Ik vroeg maar 1 kilootje, om een tomatensoepje te maken, uiteindelijk heb ik bijna de hele week tomaat gegeten en ook nog wat weggegeven.

Een paar tips:
  • Ga laat in de middag. Het is handig om te weten hoelaat de marktkramen op gaan ruimen, want dan ben je te laat. Ga een uurtje van tevoren. De mensen van de markt staan er dan al de hele dag, zijn moe, en ze willen gewoon van hun spullen af voor het niet meer vers is. En dus krijg je meer groente voor minder geld. (vaak gooien ze net iets meer in je zakje, over het gewicht heen dat je vraagt. Korting op 1 kg komt eigenlijk niet voor)
  • Zorg dat je geholpen wordt door een volwassene. Ik had een keer de pech dat ik werd geholpen door een jongetje die zijn werk eigenlijk heel goed deed. Ik betaalde de kiloprijs die op het bordje stond. Maar jongetjes en jongere medewerkers hebben niks te zeggen achter de kraam, dus die zullen je niet gauw korting geven. Tenzij ze toestemming hebben gekregen. En zodra ze dat gekregen hebben, hoeveel mogen ze je extra geven? De eigenaar van de kraam weet hoeveel groente al verkocht is, hoeveel inkomsten hij ongeveer al heeft, wanneer zijn volgende marktdag is en vanaf welk moment de groente niet meer te verkopen is. En hij hoeft zich aan niemand te verantwoorden. Dat zijn de mensen die je moet hebben.
  • Loop eerst over de hele markt, observeer de mensen, kijk goed naar de prijsbordjes. En ga daarna pas kopen. Het is zo jammer als je denkt een goeie deal te hebben gesloten en het daarna ergens goedkoper tegen te komen, waar het eigenlijk ook nog lekkerder uit ziet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes