Budget | Keep it simple

In de magazines die gratis mee te nemen zijn bij supermarkten staan vaak de lekkerste gerechten. En de foto's en recepten in kookboeken zijn om bij weg te kwijlen. Maar het is altijd zo jammer als de ingrediëntenlijst een hele pagina lang is.

Dan is er een "theelepel van dit" nodig en een "snufje van dat". En uiteindelijk staan er allemaal potjes in de kast die na dat ene gerecht nooit meer gebruikt worden.

Om dat te voorkomen is er een heel makkelijke oplossing: houd het simpel! Weet je dat je nooit dille gebruikt? Koop het dan niet. (dat staat hier ongebruikt in de kast)

Soms zijn ingrediënten gewoon weg te laten. En het helpt ook om te googlen door welk ander kruid je iets kunt vervangen. Misschien gebruik je dat wel vaker?

En dan kun je recepten ook nog selecteren op hun ingrediënten. De meest lekkere pasta's die ik ken en maak, bevatten maar heel weinig, en simpele, ingrediënten. En eigenlijk kun je het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt.

De pasta met erwtjes en ham? Daar zat ooit kippenbouillon en witte wijn in. Uiteindelijk is dat langzaam geëvolueerd tot het simpele recept dat het nu is.

En het leuke is dat je het toch nog best chique kunt maken. Door bijvoorbeeld garnalen toe te voegen als "vlees-onderdeel". In plaats van gehakt ofzo.

Is iemand geïnteresseerd in simpele receptjes? Zoals eentje met garnalen?

Ps. Hoe minder producten in je mandje, hoe lager het bedrag op de kassa natuurlijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes