Budget | Doe het lekker zelf

Diepvriespizza is soms best lekker. En die wereldgerechten smaken ook prima. Maar de merken achter al het kant-en-klare voedsel moeten natuurlijk ook geld verdienen. It's a business, not charity. Het is geen geheim dat het goedkoper is om producten zelf (vers) te kopen en te bereiden.

Verse groenten is in de meeste gevallen niet duur. En anders is er nog de diepvriesafdeling of het rek met potjes en blikjes. Verse groente is heerlijk in een pasta. Mais uit een blikje is prima te eten en doperwtjes uit de diepvries smaken heerlijk. En het is niet moeilijk om op die afdelingen al je ingrediënten voor een lekkere maaltijd te vinden. Nu hoeven we alleen nog om te lopen voor de pakken rijst en pasta.

Om lekker te koken is het echt niet nodig om een kartonnen pakje te kopen waar alleen nog gehakt, een paprika en crème fraiche bij hoeft. Door het gebruik van kruiden en meerdere soorten groenten, krijgt een gerecht ook smaak. Zonder oranje poedertjes die vol e-nummers en zout zitten. Het hoeft niet allemaal net van de boom gevallen te zijn.. Het gaat erom dat we weten wat we in ons eten stoppen, wat we in ons lichaam stoppen. Dat we zelf de controle hebben.

Ik weet wel wat ik er aantrekkelijker uit vind zien.


Het probleem zit hem er echter in dat het soms zo moeilijk is om te bedenken wat je wilt eten. Die momenten dat het 18.00 uur is en je met een leeg mandje door de supermarkt struint, zijn de momenten dat je met een pakje, stoommaaltijd of pizza thuis komt. En daarom geef ik een receptje, een veelgegeten gerecht hier.

Ham en erwtjes-pasta:
  • Tagliatelle
  • Ui & knoflook
  • Hamreepjes (uit zo'n plastic verpakking of een dikke plak van de versafdeling, zelf in reepjes gesneden)
  • Doperwtjes (diepvries)
  • Kookroom of slagroom (ongeklopt, in een kartonnetje)
  • Geraspte kaas
Tagliatelle koken met wat zout. Ui en knoflook aanfruiten. Hamblokjes erbij. Doperwtjes erbij. Alles warm laten worden. Scheut room erbij, laten koken, goed roeren. Geraspte kaas erbij, laten smelten. Naar wens wat kookwater van de pasta of nog wat room erbij om het smeuïger te maken. Pasta afgieten en erdoor roeren.

Dit is voor mij het ultieme comfort-food. Makkelijk te maken. Behalve de pasta hoeft niets echt te bakken of koken, het is meer een kwestie van verwarmen. De saus is gemaakt in de tijd dat het kost om pasta te koken. En dan heerlijk met een diep bord pasta en een dekentje op de bank.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes