Budget | Fruitig tussendoortje

Vers fruit is natuurlijk hartstikke gezond. En lekker! Maar de stap om een sinaasappel te schillen, of een nectarine te wassen is wel groot. Voor mij tenminste. Vooral bananen gaan er hier goed in. Maar eenzijdig voedsel is niet zo goed voor je, of dat nou gaat over alleen maar pasta eten, alleen maar junkfood eten of alleen maar bananen als fruit eten. 

Een tip die best onder budget te scharen valt wanneer er veel fruit gegeten wordt: maak zelf fruitsalade. 

Banaan, appel, peer, kiwi, aardbeien, nectarine, bosbessen, druif, sinaasappel, álles wat je lekker vind. Op zondagmiddag lekker een half uurtje zitten snijden, alles in Tupperware bakjes in de koelkast, en als je trek hebt of zin in iets lekkers, bak je je bak fruitsalade en heb je iets lekkers te snacken. 

Wat hier budget aan is? Van elk soort fruit heb je eigenlijk maar 1 stuk nodig, om toch een aardige hoeveelheid salade te krijgen. En er worden goedkopere en duurdere fruitsoorten gemixt. Hoe kleiner het budget, hoe meer goedkopere soorten fruit en hoe minder duur fruit, in verhouding. 

En wat hier gezond aan is? Er zitten toch heel veel suikers in fruit? Tja, kies zelf maar. Suikers uit fruit, of suikers uit een Mars? Soms willen we snel iets te snacken, en als er dan een gezondere keuze voor het grijpen staat, is het alleen maar makkelijker om een goede keuze te maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes