Budget | Home alone

Op kamers? Sinds kort een eigen appartementje omdat je begonnen bent met werken? Na lange tijd samenwonen juist weer alleen? Of die ene avond dat je partner gaat sporten?

We eten allemaal wel eens alleen. Lekker toch, op de bank met je favoriete serie.

Laten we er even vanuit gaan dat je alleen woont en graag gezond eet. Je koopt je groenten vers en gebruikt geen zakjes en pakjes.

Een pasta of ovenschotel met veel groente kan zó lekker zijn. Paprika, champignonnetjes, courgette, aubergine, wortel... Allemaal groenten die graag gebruikt worden. Maar ze zijn vaak zo groot. Eén van deze groenten zou al te veel zijn voor één maaltijd, laat staan een combinatie van deze groenten.

Zo kan de prijs aan de kassa opeens wel erg hoog uitvallen. "Had ik toch maar gewoon een magnetronmaaltijd gekocht."

Natuurlijk niet! Want hoewel de prijs die dag hoger ligt, daalt die prijs in feite wanneer de groenten de dagen erna ook gebruikt worden in andere gerechten. De dagen erna is het niet nodig om groente te kopen, en dus zijn de boodschappen voor die dagen later: je hebt de helft van je ingrediënten al in huis!

Andere opties: een paar dagen later hetzelfde gerecht nog eens koken, of in één keer alles gebruiken (= een vier-persoons maaltijd koken) en de andere porties invriezen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home | Reifkoeken, heerlijk huisgemaakt

Creabea | Breiring probeersel

Stijl | Enkellaarsjes